آشپزخانه «اُپن» باعث افزایش بیماری‌های تنفسی می‌شود

کد خبر :  1813075370277250546 تاریخ :  پنج شنبه 9 بهمن 1393 15:42
یک فوق تخصص بیماری‌های ریوی:آشپزخانه «اُپن» باعث افزایش بیماری‌های تنفسی می‌شودجام جم سرا:‌ «تغییر در معماری سنتی ما و برداشتن دیوار آشپزخانه‌ها باعث شده هوای ناشی از پخت‌وپز و سرخ‌کردن مواد غذایی، گاز حاصل از سوختن گاز شهری یا NO2 به‌خصوص گاز حاصل از بخاری‌ها و شومینه‌ها و... به راحتی در سایر فضاهای داخل خانه منتشر ‌شود»؛ این نظر یک متخصص ریه است که در ادامه توضیحات بیشتری داده است.

آلودگی هوا به دلیل گازهای حاصل از سوخت اتومبیل‌ها می‌تواند در بیمارانی که به حساسیت راه‌های هوایی مبتلا هستند، به عنوان محرک عمل کند و باعث تشدید علائم شود. از سوی دیگر با آلودگی هوا، غلظت اکسیژن کاهش می‌یابد و افرادی که اکسیژن خونشان در حالت طبیعی هم پایین‌تر از افراد سالم است، با استنشاق آن دچار مشکل می‌شوند. گاهی هم آلودگی هوا به دلیل انتشار

گرد و غبار و ذرات معلق در هوا ایجاد می‌شود و علائمی مانند سرفه، تنگی‌نفس، خس‌خس، سوزش سینه و... ایجاد می‌کند. اما اینکه آلودگی هوا بتواند باعث ایجاد یک بیماری مستقل ریوی شود، هنوز اثبات نشده، اگرچه تنفس بیماران در هوای آلوده، باعث تشدید بیماری آنها خواهد شد. استفاده از ماسک می‏تواند تا حدی جلوی ورود ذرات معلق را به مجاری تنفسی بگیرد اما هرگز نمی‏تواند مانع ورود گازهای سمی به ریه‏ها شود.

ناگفته نماند که آلودگی هوا فقط محدود به خیابان‌ها نیست و آلودگی هوای خانه نیز می‌تواند خطرناک باشد. متاسفانه تغییر در معماری سنتی ما و برداشتن دیوار آشپزخانه‌ها باعث شده هوای ناشی از پخت‌وپز و سرخ‌کردن مواد غذایی، گاز حاصل از سوختن گاز شهری یا NO2 به‌خصوص گاز حاصل از بخاری‌ها و شومینه‌ها و... به راحتی در سایر فضاهای داخل خانه منتشر ‌شود و افراد این گازها را استنشاق ‌کنند. انتشار رطوبت آشپزخانه در سراسر خانه نیز یک نوع آلودگی هوا محسوب می‌شود، زیرا رطوبت زیاد باعث رشد انواع مایت‌ها و موجودات ذره‌بینی می‌شود که به شدت حساسیت‌زا هستند و باعث افزایش مشکلات تنفسی می‌شوند. (دکتر محمدعلی زحل - فوق‌تخصص ریه و دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی قزوین/سلامتیران)

کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه